Schapenmelk, heel anders dan koemelk. Laten we beginnen, dat wij geloven, dat koemelk heel gezond is.

Aan de Alde singel 1 melken we koeien, die een geweldig product leveren. Maar wat is er zo anders aan schapenmelk? Mensen met een koemelk allergie-of intolerantie zullen dit al lang weten: Schapenmelk wordt meestal heel goed verdragen.

Toen we begonnen met schapenmelk dit jaar (2019) hebben eerst zelf yoghurt gemaakt, omdat we dat zelf zo lekker vinden. En één van de stagiaires met een koemelkallergie heeft dit ook gedaan!

Wat zit er in schapenmelk dat zo onderscheidend is? Een hoog gehalte aan vitamine D in de kaas. Wat goed is voor: een normale werking van het immuunsysteem een gezonde respons op ontstekingen en voor het het behoud van een normale spierfunctie. Hoog gehalte aan Calcium. Calcium is nodig voor normale groei en ontwikkeling van het bot in kinderen. Hoge gehaltes aan vitamine A, B , B12 en vitamine C. Bron van Omega-3 en Omaga-6, in een gunstige verhouding. Schapenmelk heeft een hoog eiwit gehalte en hoog vetgehalte met meer gezonde vetzuren, maar wat natuurlijk ook heel belangrijk is DE SMAAK! Het is mild en romig en gewoon heel lekker.

Voor lekkere yoghurt kun je onder andere in de supermarkt (AH) schapenyoghurt kopen van Bongastate en in boerderijwinkels bij de boer, bijvoorbeeld De Vreugdehoeve in Zwolle, ook aanrader voor een leuk uitje. Wij laten de kaas maken door Kaaslust en dat hebben ze goed gedaan! Dus kom proeven in de Welkoop of haal een stukje kaas bij De Streekboer of Streekvlees Katlijk. De Duo-kaas van koemelk -én schapenmelk is heerlijk, maar natuurlijk ook de kaas van pure schapenmelk is vol van smaak en smeuïg, moet je proeven!

Nu de schapen buiten lopen in het gras, geeft dat nog een rijkere smaak, lekker!

 


President
President
President
President

Contact

Oude Singel 2,
8401 BG Gorredijk

 info@schapen-kaas.nl

Volg ons op Facebook